Inloggen
 
De Rat en De Zeehond: zeer geschikt voor beginnende duikers!


Na in de zomer van 2011 Le Serpent in het Grevelingenmeer te hebben afgezonken, hebben Rijkswaterstaat Zeeland, Provincie Zeeland, Gemeente Schouwen-Duiveland, de Nederlandse Onderwatersport Bond, Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen en Dive-Inn de Kabbelaar dit project een vervolg gegeven. 


De ervaren sportduikers hebben vanaf het eerste moment namelijk erg enthousiast op de komst van Le Serpent gereageerd. Gezien de diepte waarop het schip uiteindelijk terecht is gekomen, miste de beginnende sportduiker echter een geschikt duikwrak in het Grevelingenmeer.

Om die reden heeft het projectteam besloten om - binnen de kaders van de oorspronkelijke projectdoelstelling en de beschikbare financiën - naar mogelijkheden te zoeken om alsnog een duikwrak voor beginnende sportduikers te realiseren. Deze zoektocht heeft uiteindelijk echter niet één, maar twee nieuwe duikwrakken opgeleverd!

Het gaat hier om De Rat, een ijzeren scheepscasco van veertien meter lang, en De Zeehond van negen meter lang. De schepen zijn op maandag 12 december 2011 op respectievelijk twaalf en tien meter diepte afgezonken, waardoor het zeer geschikte duikobjecten voor beginnende duikers zijn. Het thuisfront zal hier bovendien van kunnen meegenieten: via webcams zijn beelden vanaf De Rat te zien.

Een greep uit de vele berichten die in de media over De Rat en De Zeehond zijn verschenen:

2011-11-30 - PZC - Twee extra wrakken maken attractie compleet
2011-12-12 - Duikeninbeeld.TV - Grevelingen twee wrakken rijker
2012-01 - Hippocampus - Twee nieuwe wrakken in het Grevelingenmeer
2012-02 - Duiken - Rat en Zeehond vergezellen Le Serpent
2012-04 - Editie NL - Duiken naar Nederlandse Titanic
2012-07 - PZC.nl - Explosie van zakpijpen op duikwrakken
2012-07 - PZC - Nieuwe duikwrakken nu al vol leven

 

12 december 2011: De Rat wordt afgezonken
Foto: Peter Jacobs
12 december 2011: De Zeehond wordt afgezonken
Foto: Harry Brands